Find en billig smart vinterkasket af uld.

billede af vinterkasketter af uld

Efteråret er en skøn årstid. Det skarpe lys fra solen, de hvirvlende blade, der lyser op i alle naturens flotteste nuancer. Den forfriskende og susende vind i håret. En tid, der skal nydes, før den isnende kulde og de mørke lange vinterdage tager over. En tid, hvor en populær og tidsløs accessory – en vinterkasket – får en praktisk funktion ved både at beskytte håret og hovedbunden samtidig med, at den er et cool supplement til din personlige stil og dit tøjvalg.

En efterårs- og vinterkasket kan fås i mange forskellige designs, varianter, mærker og til forskellige priser i moderne farver, print og stofkvaliteter, alt efter din personlige stil og dit humør. I efteråret og den tidlige vinter er en vinterkasket, fremfor en hue, et glimrende valg. Det skyldes af den er velegnet som solbeskyttelse mod solens skadelige UV-stråler. Samtidig opfylder den de fleste behov for en varm og beskyttende hovedbeklædning.

En vinterkasket kan være den perfekte finish til ethvert outfit, men der er særligt ét design, som er på vej til at genopleve en renæssance, og det er en ”newsboy cap”. “Newsboy cap” benævnes også som ”Baker Boy” eller ”Poor Boy Cap”. På dansk kender vi stilen som en gadedrengskasket. Den varierer ofte lidt i form, men overordnet set er den formet som en flad kasket (sixpence) med den forskel, at kroppen af hætten er rundere, fyldigere, og beklædt med en knap på toppen af kasketten.

Stilen med flade kasketter og gadedrengskasketter kan dateres tilbage til 1920’erne, hvor den var allemandseje blandt mænd og drenge i Europa og Nordamerika. Især i de fattige og hårdtarbejdende lavere klasser var stilen udbredt specielt blandt avisdrenge, landmænd, fiskere og tiggere. Samtidig er det uundgåeligt ikke at forbinde gadedrengskasketten med Charles Dickens’ charmerende beretning om den unge Oliver Twist i det victorianske London.

Traditionelt set er gadedrengskasketten en drenget kasket, men stilen er blevet en up-coming trend blandt fashionistas. Denne kasketstil passer til de fleste ansigtsformer, så den kan bogstaveligt talt bæres af alle, og specielt i sommeren har forskellige kasketvarianter af blød bomuld med solbeskyttelse været et stort hit hos mange piger og kvinder.

Vinterkasket af uld

Efteråret og vinteren står for døren, og derfor er tiden inde til at skifte det tynde bomuldsdesign ud med en efterårs- og vinterkasket. En vinterkasket med en isolerende effekt er ofte blevet produceret af mange forskellige syntetiske tekstiler, men et af de bedste naturmaterialer, der tidligere har været fortrængt, men besidder de samme egenskaber og har genvundet tøjproducenternes og forbrugernes tillid, er uld.

Uld er et naturprodukt, der isolerer både mod varme og kulde på grund af luftigheden i uldens fibre. Ulden sørger for, at vi beholder vores egen kropstemperatur, så vi hverken sveder eller fryser, uanset hvilken temperatur det er udenfor. Ulden kan desuden optage ca. 40 % fugt af sin egen vægt, uden at den føles klam og kold. Uld stammer fra får, men uld er ikke bare uld. Uld findes i mange forskelille typer og i forskellige kvaliteter afhængig af fårets race, kost, levesteder og klima.

I efteråret og den tidlige vinter, hvor vejret er meget omskiftelig, kommer en vinterkasket, produceret af uld, til sin fulde ret, og du vil få stor glæde af uldens naturlige og unikke praktiske egenskaber. En uldvinterkasket til kvinder kommer i et utal af varianter og designs, og det er nemt at finde nogle for enhver smag og pris. I de følgende afsnit har vi fundet nogle billige smarte uldvinterkasketter, du kan bruge til at fuldende dit efterårs- og vinterlook.

Tweed cap vinterkasket

Billede af tweed cap vinterkasket af uld

kommer snart her!

Denne tweed vinterkasket  er en ægte gadedrengskasket med det karakteristiske design – en lille skygge og hvor kroppen af hætten er rund og fyldig. På toppen af kasketten er en knap, der matcher det farvede bånd, der løber hele vejen rundt om kasketten. Bagerst har kasketten en elastik, der giver den perfekte pasform.

Kasketten er fremstillet af tweed, der er et groft uldstof, som er meget slidstærkt og velegnet til et omskifteligt dansk efterårsvejr eller en mild vinter. Kasketten er syet sammen af seks stykker matchende stof, hvilket på engelsk hedder “six pieces”. Det indre materiale er satin, hvilket betyder, at kasketten er behagelig og dejlig blød at have på.

Tweed vinterkasketten fås i 2 forskellige farver Chocolate/Sort og Grå/Sort. Den udstråler et afslappet look med et strejf af et frækt gadedrengslook, hvilket gør den til en yderst charmerende kasket. Tweed vinterkasketten er billig med en pris på kun 149,00 kr.

 

Lammeulds vinterkasket

billede af en vinterkasket af lammeuld

kommer snart!

Dette er en vinterkasket, produceret i lammeuld, med et enkelt og klassisk ternet design. Den har en rund og fyldig krop med en lille skygge. Kasketten er syet sammen af syv stykker matchende stof i farverne grå og hvid. Vinterkasketten er produceret i 100 % lammeuld.

Uld er et åndbart og naturligt materiale, der er fremragende til at give varme og regulere din kropstemperatur. Desuden er det slidstærkt og beskyttende mod det danske efterårsvejr med regn, vind og sne. Uld sorteres i flere kvalitetsniveauer: ny ren uld er uld fra levende, klippede får, mens kradsuld er uld fra slagtede får.

Lammeuld derimod anses for at være den bedste kvalitet af fåreuld, fordi ulden stammer fra fåret/lammet ved den allerførste klipning. Lammeuld er kendetegnet ved at være utrolig blødt, glat og elastisk. Det betyder, at en vinterkasket i lammeuld er utrolig komfortabel pga. dens blødhed og varme. Denne vinterkasket fås i øjeblikket til halv pris, 74,50 kr., hvilket må siges at være et fund til prisen.

 

Klassisk vinterkasket

Billede af klasiske vinterkasketer af lammeuld

kommer snart!

 

Disse smarte klassiske vinterkasketter er også produceret af 100 % lammeuld. Designet er stilrent og enkelt. Vinterkasketten fås i farverne sort eller hvid. Lammeuldskasketten er særdeles velegnet til at modstå et omskifteligt efterårs- og vintervejr med både vind, regn, sne og slud.

En vinterkasket i farven hvid lyder som en stor udfordring at bære, men uld har nogle meget praktiske fibre, hvilket betyder, at vinterkasketten er nem at rengøre, fordi snavset sidder på overfladen af ​​fibrene og derved nemt kan tørres af. Det betyder, at  kasketten kun har brug for meget lidt vask i hånden. Disse stilfulde, enkle og ensfarvede vinterkasketter kan købes for 149,00 kr. og er perfekte til både at skjule en dårlig hårdag og holde hovedet varmt på en mild vinterdag.

 

Uld cap vinterkasket

billede af en uld cap vinterkasket

kommer snart!

 

Denne sidste vinterkasket er enkel i designet og har en flot hvid farve. Den hvide farve ser lidt mere eksklusiv ud, uden at vinterkasketten mister det afslappede og charmerende look. Den hvide farve er en glimrende farve til at fremhæve andre farver i dit tøj. Den har det karakteristiske design – en lille skygge og en ekstra stor fyldig pult med plads til dit hår.

Vinterkasketten har et matchende bredt bånd, der løber hele vejen rundt og afsluttes med et spænde i den ene side. Det indre materiale er satin, hvilket betyder, at kasketten er dejlig blød og behagelig at have på. Vinterkaskettens hovedmål kan justeres med et skjult løbebånd, således at pasformen passer perfekt til enhver.

Prisen på denne flotte, hvide og stilrene vinterkasket er kun 149,00 kr. Den er et glimrende valg til den modebevidste kvinde, der både ønsker at tilføje det hvide eksklusive look til sin personlige stil eller bare har brug for en fremragende vinterkasket med plads til håret og et tidløst design.

 

Fordelene ved en vinterkasket af uld 

En ægte vinterkasket af uld, er ikke kun en supersmart vinter- og efterårs accessory, der hjælper dig med at fuldende dit udseende og din personlige stil. Du kan med fordel anvende en vinterkasket af uld, fordi den:

  • Er en fornuftig mode accessory, der har en praktisk funktion.
  • Beskytter håret.
  • Den lille skærm beskytter mod solens skadelige UV-stråler, og dens beskyttelse betyder, at du ikke behøver at knibe øjnene sammen i solen.
  • Uld er et naturligt og miljørigtigt materiale.
  • Uld er fremragende til at holde hovedet og hovedbunden varm.
  • Uld er åndbart og fremragende til at regulere din kropstemperatur.
  • Uld er slidstærkt og velegnet til at modstå regn, vind, sne og slud.

 

Udover at en vinterkasket af uld er praktisk, så vil din hovedbeklædning specielt om efteråret og vinteren altid være en kropsdel, der tiltrækker en del opmærksomhed, og derfor er en vinterkasket en fremragende mode accessory, der kan tilføre dit udseende og din personlig stil det ekstra touch, som kan fuldende dit efterårs- og vinterlook.

En vinterkasket vil altid være fordelagtig at benytte til de mere solrige dage, specielt om efteråret og gennem en mild vinter. Men hvis temperaturen falder til frysepunktet eller derunder, så kan du med fordel skifte vinterkasketten ud med en uldhue, for en bedre og længere beskyttelse mod Kong Vinter. Du kan læse meget mere om uldhuer og deres egenskaber i artiklen : Find en trendy varm vinterhue af uld til kvinder

Skriv et svar

Skriv venligst en kommentar!
Skriv venligst dit navn her