Billede af flere uld vinterhuer til kvinder

Sommeren er ovre, og vejret begynder at blive mere efterårsagtigt. Træernes blade skifter til røde, brune eller orange farver. Himlen får en dybblå farve med drivende skyer, og den varme sensommerluft aftager og afløses af den kolde polarluft, der begynder at gøre sig gældende med korte besøg, men senere bliver mere langvarig. Lavtryk og fronter med skiftende vinde, skyer og regn er et fingerpeg om, at vi skal finde en vinterhue frem fra garderobeskabet.

Vinterhue

Huen er blevet en utrolig populær accessory. Gennem foråret og sommeren er den en stilet accessory, men når efteråret og vinteren står for døren, får huen en mere praktisk funktion, specielt når temperaturen falder til frysepunktet og derunder. Dit hoved er et af de mest udsatte steder for varmeafgivelse, for når hovedet bliver afkølet, forsøger kroppen at omdirigere varme til hovedet fra andre steder på kroppen. Det er derfor, du ofte oplever at fryse om fingrene og fødderne, hvis du ikke beskytter hovedet om vinteren.

Huer med beskyttende og isolerende effekt bliver produceret af mange forskellige syntetiske tekstiler, men et af de bedste naturmaterialer, der er blevet utrolig populært igen og besidder de samme egenskaber, er uld. Uld har en masse gode egenskaber, der gør den ideel til beklædning – Ulden er fugtabsorberende, isolerende og selvrensende. Den er blød, behagelig, slidstærk og egnet til hverdagsbrug. Uld er et naturmateriale, der stammer fra hår fra pelsen på forskellige dyr, som oftest får. Når den bearbejdes, spindes den til garn eller tråd, for senere at indgå som tekstilråvare i tøj og lign.

Hvor kommer uld fra?

Uld er ikke bare uld. Uld er et materiale med stor variation, fordi den kommer fra mange forskellige typer af dyr. De forskellige typer af uld findes i forskellige kvaliteter afhængigt af dyrets race, klima, oprindelse land, kost samt tykkelsen af håret fra pelsen. Klipningen og sorteringen af ulden har også stor betydning, fordi der er forskel på, hvilken kropsdel ulden kommer fra, eksempelvis findes den bedste uld ofte på skuldrene og ryggen.

Lammeuld stammer fra den første gang, dyret bliver klippet, og er kendetegnet ved at være den blødeste og fineste uld. Ren ny uld er fra klippede dyr, mens skinduld er uld fra slagtede dyr. Den dårligste uld er kradsuld, der består af uldfibre, som genvindes ved opkradsning af gamle uldne tekstiler og affald fra tekstil- og beklædningsproduktion.

Typer af uld

De mest almindelige typer af uld, der benyttes til fremstilling af uldhuer, er:

Angorauld: Angorauld er uld fra angorakaniner. Angorauld er meget fin og dyr. Uldhuer med angorauld blandes ofte med uld fra får for at styrke den fine uld.

Alpakauld: Alpakauld stammer fra den sydamerikanske lama: alpaka. Alpakauld er en lækker og glansfuld, blød uld. En uldhue med alpakauld blandes ofte med ren uld fra får.

Cashmere uld: Cashmere uld stammer fra den tibetanske kashmir ged. Ulden er meget let, lækker og blød. Den tibetanske kasmir ged kan kun leve under særlige klimatiske forhold, hvilket betyder, at cashmere uld er særligt eftertragtet og deraf en dyr uld. Uldhuer af 100 % cashmere er af meget høj kvalitet.

Merinould: Merinould stammer fra merinofåret. Merinould er meget lækker og blød. Merinould er af meget høj kvalitet og en af de fineste kvaliteter af uld, hvilket betyder, at prisen er meget høj.

Mohair uld: Mohair uld stammer fra angorageden. Mohair uld er en mere grov type uld, men mohair uld er stadig en meget blød og glansfuld uld. Uldhuer med mohair blandes ofte med andre typer af uld og tekstiler og materialer.

Uld fra får: Uld fra får varierer i kvalitet og egenskaber afhængigt af fårets race. Lammeuld er den blødeste og fineste kvalitet, mens ren ny uld er den mest almindelige uldsort til produktion af uldhuer.

 

Vinterhuer til kvinder af uld

Vinterhuer af uld produceres i et utal af varianter, mærker og designs. Alle  med det primære formål at beskytte dit hoved og dine ører, så snart temperaturen nærmer sig frysepunktet. Men en uldhue er selvfølgelig også en accessory, der kan tilføre din personlige stil det ekstra touch. I det følgende afsnit har vi fundet 10 trendy uldhuer, som appellerer til kvinder, som ønsker sig et cool efterårs- og vinterlook.

Du kan anvende uldhuer med mørke farver og jordfarver, hvis du ønsker et stilrent look. Pangfarver som neon og orange er særdeles velegnet til mere ekstreme vintersportsaktiviteter. Det er fordi huens farve får en funktion som sikkerhed, og derfor ser du ofte pangfarver hos sikkerheds- og førstehjælpspersonale på skiløjperne rundt omkring i Europa.

De primære toner og nuancer som rød, grøn, blå er især velegnede, hvis du ønsker et sports- og fritidsaktivitetslook eller bare lidt mere opmærksomhed, end en mørk farve giver.

10 trendy uldhuer

billede af en grå rosemunde-uldhue til kvinder

kommer snart!

1). Den første uldhue er en uldhue fra det danske brand Rosemunde. Rosemunde er et succesfyldte dansk brand der især er kendte for sit tidløse og trendy klassiske design til modebevidste kvinder over hele verdenen.

Denne stilrene hue af uld kan fås i fem forskellige farver: pink, mørkeblå, sort, mørkegrå og lysegrå. Den er fremstillet af 70% uld og 30% kashmir. Rosemunde er kendt for sin høje kvalitet og det afspejles også i prisen, hvilket betyder at denne efterårs- og vinterhue kan købes til en pris på 499,00 kr.

 

 

billede af en beige hue i ren cashmere

3. Find uldhuen her!

3). Den tredje hue af uld er en 100% cashmere uldhue i beige. Huen er strikket med brede ribbe. Kendetegnet ved cashmere uld er at den er af meget høj kvalitet og meget eftertragtet. Det betyder også at prisen er i den dyre ende med en pris på 595,00 kr. Denne hue fås i 4 forskellige farver: sort, lysegrå, mørkeblå og beige.

Denne flotte cashmere hue fra www.pashminawear.dk kan kombineres med både strikkede cashmere handsker i beige og et superlækkert strikket cashmere halstørklæde i beige for dem som ønsker en fuldendt cashmere stil. Et must-have for den modebevidste kvinder, der ønsker et ensfarvet stilrent look i kampen mod det danske lunefulde efterårs- og vintervejr.

Canada Goose hue

billede af en Vinterhue fra Canada Goose til kvinder

4. Find uldhuen her!

4). Den næste hue er fra Canada Goose model : Ladies Maple Toque, i sort. Canada Goose er et succesfyldt mærke fra Toronto Canada der er kendt for at producere kvalitets overtøj beregnet til kolde forhold. Canada Goose produkter bliver ofte forfalsket mest af alt fordi brandet er utrolig populært og tilhøre den høje ende af prisskalaen.

Denne vinterhue kommer fra en autoriseret Canada Goos forhandler, så der er ingen grund til bekymring, for at få tilsendt en falsk vinterhue af en ringe kvalitet. Vinterhuen er fremstillet i kabelstrikket merino.

Merinould kommer fra merinofåret og dens uld er af meget høj kvalitet og en af de fineste kvaliteter af uld der findes. Huen er desuden foret med blød fleece indvendigt. Designet er feminint med bløde øreflapper, pomp poms på toppen af huen og for ende af de strikke snore. Dette er en flot vinterhue i absolut topkvalitet hvilket afspejles i prisen. Prisen på denne fra Canada Goose  vinterhue er 799,95 kr.

gustav mohair hue

kommer snart!

6). Denne vinterhue er fra det danske mode brand Gustav. Gustav er et nyere dansk brand med fokus på det  sofistikeret design og feminine look.

Denne uldhue fra Gustav er i ribstrik med en pompom af vaskebjørn i toppen af huen. Ribstrik består af ret og vrangmasker i lige kolonner side om side, hvilet giver vinterhuen et stilrent look. Huen er produceret af 50% Mohair og polyester.

Mohair uld er en mere grov type uld, men ulden besidder stadig de naturlige unikke egenskaber der gør uld særlig velegnet til produktion af vinterhuer. Huen findes i forskellige farver og den kan købes til 699,00 kr.

Billige vinterhuer af uld

 

billede af en vinteruldhue fra Love of Green

8. Kommer snart!

8). Den næste vinterhue er en strikhue fra Love of Green. Love of Green er en netbutik, der har specialiseret sig i økologiske tøj og accessories, der er produceret efter Fair Trade principper. At være etisk og ansvarlig i modeindustrien er en bevægelse som flere og flere mennesker får øjnene op for, specielt set i lyset af ulykken i Bangladesh uden for hovedstaden Dhaka i 2013, hvor en tekstilfabrik kollapsede.

Uldhuen er en strikhue i 100% ren uld med fleece foer indvendig. Den er fremstillet i Nepal. Den er en typisk ”Chullo”, som kan dateres tilbage til inkaernes tid i Peru. Den er kendetegnet ved at have øreklapper og lange snore, der bindes under hagen, for at beskytte hovedet bedre mod de baske elementer.

Denne uldhue kan købes i to forskellige farver grøn og lilla, til en pris på kun 89,00 kr. Uldhuen er nok en lidt alternativ vinterhue på disse breddegrader, men et absolut must-have hvis du skal bestige Mount Everest i vinterferien. Alternativt kan den også bruges til at besejre Himmelbjerget, Valby Bakke på cykel eller bare Kong Vinter.

 

Haglöfs Lava Beanie, blå

9. Find uldhuen her!

9). Den næstsidste vinterhue er fra det svenske brand Haglöfs: Model Checked Beanie. Haglöfs blev grundlagt i 1914 og er i dag særdeles kendt i Skandinavien og resten af verden for deres produkter indenfor udstyr, tøj og sko indenfor outdoor.

Denne uldhue er en ”beanie” i en flot blå farve med store firkantet tern, der udstråler et sports og fritidsaktivitets look. Den fås desuden i farverne grå og hvid. Huen er produceret i 50% merinould og 50% akryl med indvendig foer af polyester.

Merinould er af en meget høj kvalitet og en af de fineste kvaliteter af uld der findes. Denne uldhue besidder de unikke egenskaber, der gør uld særligt velegnet til sport- og fritidsaktiviteter, der er forbundet med et højt aktivitetsniveau i vinterkulden. Dette er en særdeles flot vinterhue, der passer perfekt til både offpist og begynderbakken i St. Anton samt den afsluttende afterskiing. Uldhuen kan købes til 300,00 kr.

Sjov vinterhue

billede af en rød og hvid uldhue fra KAMA DANMARK
10. Find uldhuen her!

10). Den sidste vinterhue er fra KAMA DANMARK: model Danmark. Dette er en lækker strikhue i rødt og hvidt med DANMARK broderet i panden, og et Dannebrog på venstre side. Uldhuen er produceret i materialerne 50% ren merino uld og 50% Polyacryl.

Denne skihue er kun produceret i en begrænset mængde og kan i øjeblikket købes til 185,00 kr. Vores skandinaviske broderfolk har deres nationale skihuer og alene af den grund skal Dannebrog også ud og blafre i vinden.

Denne uldhue er særligt velegnet til at besejre de norske og svenske fjelde eller Alperne. Samtidig er den røde farve en glimmerende farve, til at skabe opmærksomhed i den hvide sne såfremt Danneborg og dine evner på skiløjperne ikke gør det.

Fordelene ved en vinterhue af uld

I modeindustrien har ulden i en periode været fortrængt af mange forskellige syntetiske stoffer og tekstiler, men flere tøjproducenter og designere er vendt tilbage til ulden, fordi den er et naturmateriale, der har mange positive praktiske egenskaber. Du kan med fordel anvende en uldhue, fordi:

 

En uldhue er velegnet som solbeskyttelse, fordi den reflekterer solens skadelige UV-stråler langt bedre end mange andre syntetisk fibre.

Uldens egenskaber gør, at en uldhue føles dejlig blød og behagelig at have på, når den bruges som hovedbeklædning eller kommer i kontakt med vores hud.

Uld er et naturligt, bæredygtig og miljørigtigt materiale. Desuden er den foretrukket af mange allergikere, fordi den ikke er allergifremkaldende.

Uld er nemt at rengøre, fordi snavs sidder på overfladen af ​​fibrene og derved nemt kan tørres af. Desuden har de fleste vaskemaskiner i dag et specielt vaskeprogram til uld, så uld er slet ikke så besværligt at vaske, som mange mennesker tror. Husk dog altid at følge de angivne vaskeanvisninger.

Uldfibre

Uld er en naturlig, åndbar fiber (hårene), der giver en øjeblikkelig varme i modsætning til syntetiske materialer. Uldens unikke egenskab er, at den isolerer din kropstemperatur både mod kulde om vinteren og mod varme om sommeren på grund af luftigheden i dens fibre. Eller sagt på en anden måde, uldens egenskaber sørger for, at vi bevarer vores egen kropstemperatur, så vi hverken sveder eller fryser, uanset hvilken temperatur der er det sted, hvor vi befinder os.

Uld er særdeles velegnet som beskyttelse mod vind, regn, sne og slud, fordi uldens fibre er isolerende, men stadig åndbare. Ulden kan tilmed optage op til ca. 40 % fugt af sin egen vægt, uden at den føles fugtig, klam eller kold. Rent praktisk betyder det, at hvis du benytter en uldhue som hovedbeklædning, så vil du opleve, at uldhuen stadig føles varm og isolerende, selvom den bliver våd af nedbør.

Uldfibrene er modstandsdygtige overfor råd, mug og skimmel, hvilket betyder, at en uldhue ikke vil tage skade af at blive våd eller fugtig. Desuden lugter en uldhue ikke, og den tørrer hurtigt.

Uldfibre er desuden meget slidstærke og fleksible, hvilket betyder, at holdbarheden, og dermed uldhuens levetid, er langt højere end eksempelvis en hue af bomuld. En uldfiber kan bøjes op til 20.000 gang, før den knækker, hvorimod bomuldsfibre knækker efter 3.200 bøjninger. Rent praktisk betyder det, at en uldhue nemt kan foldes sammen og puttes i frakkelommen, uden at formen på den tager skade.

Du kan læse mere om uld og dets egenskaber ved at følge dette link: Uld (sammensætning og egenskaber) 

Vinterhuer af uld

En ægte uldhue kan både benyttes som en trendy vinter- og efterårs accessory, samt som en praktisk beklædningsgenstand, der beskytter og varmer hovedet. Du kan med fordel anvende en uldhue, fordi den:

  • Er en fornuftig mode accessory, der har en praktisk funktion.
  • Beskytter hovedet, håret og ørene.
  • Uld beskytter både mod varme og kulde.
  • Uld reflekterer solens skadelige UV-stråler.
  • Uld er et naturligt, bæredygtigt og miljørigtigt materiale.
  • Uld er fremragende til at holde hovedet og hovedbunden varm og forhindre varmeafgivelse.
  • Uld er åndbar og fremragende til at regulere din kropstemperatur.
  • Uld er slidstærk og velegnet til at modstå regn, vind, sne og slud.
  • Uld varmer, selvom den bliver våd af nedbør.

En god huskeregel: ”Husk uldhuen, hvis du fryser om fingrene.”

I efteråret og vinteren, hvor vejret domineres af kulde og en kold vestenvind, kommer en vinterhue af uld til sin fulde ret, og du vil med garanti få stor glæde af uldens naturlige og unikke praktiske egenskaber. Samtidig vil din hovedbeklædning altid tiltrække en del opmærksomhed, og derfor er en uldhue en fremragende mode accessory, der kan tilføre dit udseende og din personlig stil det ekstra touch, som kan fuldende dit efterårs- og vinterlook. Uldhuer kommer i et utal af varianter, mærker og designs, og du vil med sikkerhed altid kunne finde en uldhue, der passer til lige netop din smag og pris. Et alternativ til en uldhue kunne eksempelvis være en uldkasket.

Skriv et svar

Skriv venligst en kommentar!
Skriv venligst dit navn her