Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og hvis man skal tro farveguruerne fra Pantone i New York, der har kigget i krystalkuglen, så er der en række modefarver i sommeren 2015, der dominerer designernes kollektioner og i sidste ende vil præge butikshylderne. I nedenstående afsnit gennemgår vi de mest populære modefarver, der kan give dig en trendy kulør på tilværelsen og tøjstilen. Ønsker du at vide mere om farver, så kan du læse mere i artiklen ”Farvernes betydning”, der handler om de mest populære farver, hvad de symboliserer, og hvordan du med fordel kan bruge dem i dit tøjvalg.

Sommeren og forårets farvetendens i 2015 er ifølge farveguruerne både sarte pastelfarver, køligere nuancer og naturtro farver. Farvespektret følger et  minimalistisk ”plein air”-tema, hvor de naturtro farver og de bløde parstelfarver samt kølige nuancer blander sig med subtile varme toner for at skabe en beroligende effekt væk fra hverdagens stress og jag.

 

Modefarver sommer 2015

Farvetrend 1: Aquamarine.

Farven Aquamarine er en nuance mellem grøn, blå og klar. Den er en følelsesmæssigt beroligende farve, der skaber en følelse af fysisk og mental afslapning. Farven symboliserer sympati, tillid, harmoni og venskab samt himlen og havet. Det kan ikke undgås at associere farven med havet og himlen og dermed skabe en beroligende og behagelige effekt. Aquamarine er en fascinerende, smuk farve, der er egnet til at supplere næsten enhver hårfarve, hudfarve og øjenfarve. Den kan med fordel kombineres med farven Marsala eller Glacier Gray.

 

Farvetrend 2: Scuba Blue.

Farven Scuba Blue er en nuance mellem blågrøn og turkis. Det er igen er en følelsesmæssigt beroligende farve, der skaber en stemning af et behageligt og indbydende tropisk hav. Selvom den har et hint af den kølige blå farve, så er Scuba Blue stadig en farve, der skaber en beroligende effekt. Farven er velegnet i kombination med Classic Blue og Lucite Green.

 

Farvetrend 3: Lucite Green. 

Farven Lucite Green er en nuance mellem turkisblå og grøn. Farven har en mintgrøn glød samtidig med, at den er en afslappende farve, der er behagelig for øjet at betragte. Lucite Green er en pastelfarve, der virker livlig og forfriskende. Den er især velegnet i kombination med Scuba Blue og Classic Blue.

 

Farvetrend 4: Classic Blue. 

Farven Classic Blue har altid været en populær farve, fordi den skaber en fysisk og mental afslapning. Farven er en følelsesmæssigt beroligende farve, der skaber en stemning af kølighed og fred. Classis Blue forbindes både med den blå himmel og det dybe blå hav. Samtidig er den en elegant farve, der udstråler styrke, tillid, visdom og harmoni. Classic Blue kan kombineres med Custard, Scuba Blue og Lucite Green.

 

Farvetrend 5: Toasted Almond.

Farven Toasted Almond er en beroligende sensuel, følsom og varm farve. Den er en organisk nuance, som   udstråler fysisk komfort, kvalitet og elegance samtidig med, at den giver en følelse af ro. Farven forbindes med jordfarver, naturlige og økologiske produkter, og taler til ægthed og det naturlige. Toasted Almond er især velegnet i kombination med Strawberry Ice og Tangerine.

De fem første modefarver sommer 2015(1)

Farvetrend 6: Strawberry Ice.

Farven Strawberry Ice er en nuance mellem rød, rosa og hvid. Farvens navn antyder en forfriskende og kølende effekt, men dens farve har en subtil charmerende varme. Farven Strawberry Ice er en positiv farve, der udstråler skønhed, charme, høflighed, følsomhed, ømhed, sødme, femininitet og det romantiske. I farvepsykologien er farven lyserød et tegn på håb. Strawberry Ice kan med fordel kombineres med farverne Toasted Almond og Tangerine.

 

Farvetrend 7: Tangerine.

Farven Tangerine er en nuance mellem rød og gul. Det er en varmblodig orange farve, der udstråler varme og glæde samt et eksotisk touch. Det er en optimistisk og opløftende farve, der både er fysisk og mentalt stimulerende. Farven Tangerine er velegnet til at tiltrække opmærksomhed, og den kan med fordel benyttes i kombination med farverne Strawberry Ice og Toasted Almond.

 

Farvetrend 8: Custard.

Farven Custard er en fyldig, varm mørkegul farve. Det er en afslappende farve, der er behagelig for øjet at betragte. Custard er en positiv farve, der, som navnet antyder, vækker følelser i retning af velsmagende ”comfort food”. Farven kan kombineres med Classic Blue.

 

Farvetrend 9: Marsala.

Farven Marsala er en blanding af bordeaux og brunlige nuancer. Det er en unik farve, der udstråler sensualitet på sin egen måde. Marsala er en dristig nuance, fyldig, varm og robust med en glød af rødbrune jordfarver. Glacier Gray og Aquamarine går godt i spænd med denne unikke farve. Marsala er udråbt af farveguruerne fra Pantone som ”Color of The Year 2015”. Et valg, som diskuteres flittigt i flere fora, hvor kritikerne betegner farven som værende kedelig, samt at den vækker følelser af mindre flatterende rødbrunlige processer, mens tilhængerne omvendt betegner farven som sofistikeret.

 

Farvetrend 10: Glacier Gray.

Farven Glacier Gray er en tidsløs lysegrå farve. Den er en neutral farve, der er afdæmpet og reserveret. Glacier Gray skaber en stemning af at være elegant og formel. Den har en afslappende og beroligende effekt, men den er på ingen måde energifyldt. Glacier Gray er særdeles fremragende i kombination med andre farver, hvor den har en tendens til at blive levende og opløfte den farve, den kombineres med.

De sidst 5 Modefarver sommer 2015(2)

Modefarver

Vores tøj er et stærkt visuelt kommunikationsredskab, og farverne på vores tøj er med til at skabe vores identitet og afspejle vores humør. Vi vælger ofte farver baseret på, hvad vi instinktivt er tiltrukket af samt vores individuelle smag og personlighed. Men vores farvevalg er bevidst og ubevidst også påvirket af moden, venner, andre mennesker og vores omgivelser.

At vælge den rigtige farve handler ikke kun om at finde de rigtige farvenuancer, der komplementerer din hårfarve, hudfarve og øjenfarve. Det handler også om at finde de farvenuancer, som matcher din personlighed og din stil. Coco Chanel udtrykte det så smukt og enkelt: ”The best colour in the whole world is the one that looks good on you”.

Skriv et svar

Skriv venligst en kommentar!
Skriv venligst dit navn her