Billige smarte solhatte til kvinder

Billede af flere solhatte

I forbindelse med solhatte til kvinder har der i de senere år har der været øget fokus på virkningen af solens skadelige ultraviolette stråler. Det er fordi antallet af danskere, der udvikler enten hudkræft eller modermærkekræft i huden, er stigende. Risikoen for kræft i huden øges markant ved uhensigtsmæssige solvaner, overdreven solbadning eller manglende solbeskyttelse.

Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse har kørt flere kampagner om solbeskyttelse. De er kommet med klare anbefalinger i form af de fire solråd: siesta, solhat, solcreme og sluk solariet. Læs mere på www.skrunedforsolen.dk eller i artiklen ”Solstråler og solbadningen”. Solhatte til kvinder er ikke bare  almindelig sommerhatte. En solhat er en hat, hvis formål er at yde beskyttelse mod solens stråler, hvilket betyder, at stoffet i solhatten er designet eller behandlet til at blokere solens skadelige UV-stråler.

Ligesom en solcreme har et SPF-tal (Sun Protection Factor – solfaktortal), så har en solhat et UPF-tal, der står for Ultraviolet Protection Factor. UPF-tallet i en solhat indikerer, i hvilken grad materialerne i solhatten beskytter huden mod solens UV-stråler. Et UFP-tal på 50+ betyder, at materialerne i solhatten blokerer omkring 98 % af solens UV-stråler.

En ægte solhat er ikke kun en smart strand-accessory, der hjælper dig med at fuldende dit udseende og din stil, den fungerer også som solbeskyttelse. Du kan med fordel anvende en solhat, fordi den:

 • Beskytter steder, hvor det er svært at anvende solcreme, eller som vi ofte glemmer, fx hovedbunden, halsen, ørerne og ansigtet.
 • Beskytter håret.
 • Skærmer solens stråler fra dine øjne, så du ikke behøver at knibe øjnene sammen i solen.
 • Hjælper med at holde dit hoved afkølet, således at du reducerer risikoen for solstik pga. af varmen og solens stråler.
 • Er en fornuftig mode accessory, der har en praktisk funktion.
 • Er en charmerende accessory, der kan kvikke dit sommerlook op og fuldende din stil.

Solhattene kommer i et utal af varianter og designs. Det er nemt at finde nogle for enhver smag og pengepung. I de følgende afsnit har vi fundet nogle billige smarte solhatte, du kan bruge til solbeskyttelse og til at fuldende dit sommerlook.

Billige UV solhatte til kvinder

Billede af forskellige solhatte til kvinderFind billige UV solhatte her!

Denne UV-bøllehat med UPF50+ fra www.notanshop.com er en solhat, man kan bruge til mange forskellige outfits og aktiviteter. En bøllehat er et must for enhver, den er indbegrebet af en dejlig dansk sommer. Den er både velegnet til strandturen, til festivalen, til havnefesten, til shopping og alle de steder, hvor du vil udstråle et cool, trendy afslappet look.

Bøllehatten er designet med en bred skygge, og den er produceret af 70 % polyester og 30 % bomuld, hvilket gør den fleksibel og let at have med overalt. Indvendig er et skjult bånd, der kan justeres således, at hatten passer perfekt til enhver. Den fås i 3 glade farver med farvespil. Farvespillet og farverne i bøllehatten er charmerende, søde og velegnet til at kvikke din tøjstil op med et trendy sommerlook. Bedst af alt, så er bøllehatten relativt billig med en pris på kun 129 kr., hvilket betyder, at den er en sommer-accessory, der er svær at komme udenom.

Stilrene solhatte til kvinder

Billede af en flot stilren solhat

Find stilrene solhatte her!

Denne stilrene solhat er enkel i designet og har en flot hvid farve. Den hvide farve ser lidt mere eksklusiv ud, uden at solhatten mister det afslappede look. Den hvide farve er en glimrende farve til at fremhæve andre farver i dit tøj eller de accessories, som du bærer, samtidig med at det ser fantastisk ud til en flot solbrun hud. Det stilrene og eksklusive look gør, at solhatten kan styles til mange forskellige outfits.

Solhatten er produceret i 100 % bomuld, og den kan let foldes sammen, uden at den tager skade. Indvendig er en skjult snøre, som kan justeres således, at solhatten passer perfekt til enhver. Solhatten fås desuden i farverne navyblå og beige. Prisen på denne flotte, stilrene solhat er kun 169 kr., hvilket må betragtes som lidt af et fund.

 

Klassiske solhatte til kvinder

billede af en klasisk solhat benævn en capliner

kommer snart!

Dette er en klassisk og tidløs ”capeline”-solhat. Betegnelsen ”la capeline” stammer fra den franske mode og betyder den bredskyggede hat. I Frankrig blev en capeline før i tiden typisk båret til bryllupper eller formelle arrangementer, men dens popularitet har medført, at den i dag er en populær mode-accessory, der både kan spottes i gadebilledet, i cafemiljøet, ved poolen og på stranden.

Denne elegante capeline har en bred skygge, der er designet, så den er fleksibel, hvilket betyder, at skyggen kan formes efter dine egne ønsker og din personlige stil. Solhatten har en lille brun læderrem omkring kronen og et metalspænde på venstre side. Du kan sagtens selv tilføje et tørklæde eller lign. omkring kronen for at give den et personligt touch til din stil. Denne capeline kan bruges til mange forskellige outfits, fordi den både kan bruges til det lidt mere glamourøse look ved festlige lejligheder og det afslappede look på stranden.

Capelinen giver desuden en fremragende solbeskyttelse til hele ansigtet, halsen og en del af skuldrene på grund af den ekstra brede skygge. Den er fremstillet af 100 % bomuld, og der er påført en skjult snøre indvendigt, hvilket gør det muligt at justere hattestørrelsen, så den passer perfekt.

Prisen på denne klassiske og tidsløse capeline er kun 149 kr. – et must for den modebeviste kvinde, der både ønsker at tilføje lidt elegance og et afslappet look til sin personlige stil eller bare har brug for en fremragende solhat med et tidløst design. Vive la France!

 

Fakta om solhatte til kvinder

Danmark har ifølge Kræftens Bekæmpelse en af de højeste forekomster af hudkræft og modermærkekræft i verden, og det anslås, at ca. 100.000 danskere har fået konstateret en af disse kræftformer. Risikoen for kræft i huden øges betydeligt ved manglende solbeskyttelse. Den bedste beskyttelse mod solens skadelige UV-stråler er en kombination af skygge, en solhat, UV-beskyttende tøj og anvendelse af solcreme.

Der er flere faktorer, som har betydning for, hvor godt en solhat beskytter mod solens skadelige UV-stråler:

 • Vævning: Jo tættere stoffet i solhatten er vævet eller strikket, og jo tykkere stoffet er, desto mindre UV-stråling kan slippe igennem.
 • Materialerne: De mest almindelige materialer i solhatte er polyester og bomuld. Stofferne polyester og bomuld er særdeles velegnede til at blokere de skadelige UV-stråler fra solen.
 • Farve: Mørke stoffer har en tendens til at stoppe mere UV-stråling end lyse stoffer.
 • UPF: Mængden af UV-stråling, som trænger gennem tekstilet, måles i Ultraviolet Protection Factor, UPF. En UPF-faktor på 50 betyder, at 1/50 (ca. 2 %) af solens stråler trænger gennem stoffet til huden, eller sagt på en anden måde: et UFP-tal på 50+ betyder, at materialerne i solhatten blokerer omkring 98 % af solens stråler. UPF i tøj angives fra 15 (god beskyttelse) til 50+ (meget god beskyttelse). Dette er en kendt standard inden for UV-beskyttelse i solhatte, og den stammer oprindeligt fra Australien og New Zealand, der som nogle af de første i verden indførte mærkning af tøjs evne til at beskytte mod UV-stråling. Standard benævnes Australian/New Zealand Standard AS/NZS 4339:1996.
 • Derudover kan UV-tøj også testes efter en endnu skrappere standard: den såkaldte UV-standard 801, der angiver UPF fra 2 til 80. Denne standard sikrer, at UV-beskyttelsen i tøjet ikke forsvinder, når det bliver brugt og vasket gentagne gange.

 

Solhatte til kvinder

Ønsker du en dejlig, lækker solbrun farve, så kan du følge nogle enkelte solråd. Derved reducerer risikoen for solskoldninger, og for at du senere i livet udvikler kræft i huden. Solens skadelige stråler behøver ikke at være farlige, så længe du omgås solen med fornuft og med respekt. Brug solbeskyttelse i form af solcreme, UV-solbeskyttende tøj eller en solhat.

Solhatte til voksne behøver absolut ikke være triste og kedelige. Der findes utalige og farverige solhatte til kvinder til enhver pengepung og smag. Solhatte kan både anvendes til strandturen, til festivalen, til urtehaven, til shopping. Du finder nemt forskellige designs, der både udstråler det afslappede trendy look eller det lidt mere glamourøse look til festlige lejligheder.

En solhat er en fantastisk mode-accessory, der udover at fungere som solbeskyttelse tilfører dit udseende og din personlig stil det ekstra touch, som kan fuldende dit sommerlook.

Og hvad er bedre end at udstråle lidt fornuft og omtanke ved at bruge solbeskyttelse mod solens skadelige UV-stråler og samtidig se hamrende godt ud?

Skriv et svar

Skriv venligst en kommentar!
Skriv venligst dit navn her