Farvers betydning

Farvers betydning - kjole med farver

Farvers betydning: Make a statement without saying a word! Farverne har en stor betydning i vores liv. Farver er et stærkt visuelt kommunikationsredskab, der kan påvirke vores følelser og vores omgivelser bevidst og ubevidst. Farverne på dit tøj er med til at skabe din identitet og afspejle dit humør. Når dine sanser opfanger en farve, så relaterer du farven til dit liv, din baggrund og dine personlige erfaringer. Derfor kan farvers betydning opfattes forskelligt fra person til person, men inden for farvepsykologien i sin helhed har hver enkelt farve en mere generel betydning.

Farvers betydning og deres symbolik

Her er en gennemgang af de mest populære farver, hvad de symboliserer, og hvordan du kan bruge dem med fordel i dit tøjvalg.

Farven grøn

Grøn farve -modetilkvinder.dk

Grøn er farven for natur og sundhed. Den symboliserer vækst, håb, penge, balance og harmoni, frugtbarhed, fornyelse, forår, sikkerhed mv.
Grøn er en følelsesmæssigt positiv farve, der virker afslappende for øjet og skaber en stemning af balance og harmoni.

Er din bedre halvdel stresset, eller køre ungerne i højt gear? Så bliv medlem af den grønne tøjbande. Brug dine grønne nuancer fra klædeskabet til at reducere stress niveauet i dine omgivelser. Men pas på!! Farven grøn repræsenterer også frugtbarhed og natur, så medmindre du planlægger at udvide familien med et ekstra individ, så brug de grønne farver med måde.

 

Farven blå

Blå farve - modetilkvinder.dk
Blå er farven for kreativitet og intelligens. Den symboliserer loyalitet, visdom, tillid, intelligens, sandhed, sikkerhed, autoritet, himlen og havet mv.
Blå er en følelsesmæssig beroligende farve, der skaber en følelse af fysisk og mental afslapning.

Prøv at tage et pusterum og læg dig på ryggen og kig op på den blå himmel. Glem alt om dyre wellness ophold, en bedre og billigere afslapningsmetode findes ikke – altså forudsat det ikke er overskyet.

 

Farven gul

Gul farve - modetilkvinder.dk
Gul er farven for at lære. Den symboliserer sjov, lykke, håb, ungdom, energi, sol, optimisme og nysgerrighed. Gul er en opløftende og oplysende farve, der skaber glæde og varme følelser.

Farven gul er fremragende til at skabe opmærksomhed samtidig med, at det er en energisk farve.
Har du en dårlig dag? Brug de gule nuancer til at løfte humøret lidt op.

 

Farven rød

Rød farve - modetilkvinder.dk
Rød er farven for fysiske behov. Den symboliserer lidenskab, begær, sex, kærlighed, advarsel, fare, styrke og kraft mv. Rød er en meget følelsesmæssigt intens farve, der skaber synlighed.

Ønsker du opmærksomhed? Så brug den røde farve, fordi den er fremragende til at stjæle andres opmærksomhed. Romantik og lidenskab er stærkt forbundet med den røde farve og gør den til en perfekt dating farve. Men pas på!! Der er farvestudier, der indikerer, at den røde farve stimulerer appetitten og gør os sultne efter junkfood.

 

Farven sort

Sort farve modetilkvinder.dk
Sort er farven for magt og kontrol. Den symboliserer komfort, styrke, elegance, rigdom, mystik, beskyttelse, det ukendte og det skræmmende mv.
Sort er en meget kraftfuld farve, der skaber elegance og selvtillid på en nærmest beskyttende måde.

Sort er et sikkert farvevalg. Farven er velegnet til at skjule de ekstra kilo på den elegante måde. Samtidig kan den kombineres med andre stærke farver som rød og orange for at opnå en meget stærk gennemslagskraft. Sort er desuden en sexet og forførende farve, der skaber en stemning af mystik, og er derfor særdeles velegnet som lingeri, hvis du vil tryllebinde din bedre halvdel.

 

Farven hvid

Hvid er farven for renhed. Den symboliserer lys, godhed, enkelhed, uskyld, renhed, sikkerhed, fred og ro mv. Hvid anses som værende farven for perfektion, og den skaber en følelse af renlighed og positivitet.

Hvid er en glimrende farve til at fremhæve andre farver i dit tøj eller accessoires, som du bærer. Hvid er også en udfordrende farve at bære, fordi det kræver næsten et mirakel at slippe gennem storbyjunglen eller middagsselskabet uden at få snavs på tøjet. Husk at du aldrig må tage en hvid kjole på til et bryllup, medmindre du selv står foran altret.

Skriv et svar

Skriv venligst en kommentar!
Skriv venligst dit navn her